24.04.2017

Selçuk'ta Gelecek ve Girişimcilik Konuşuldu

Selçuk Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Koordinatörlüğü ve Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen ‘Gelecek ve Girişimcilik’  paneli Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panele Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükçü, Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Cihangir Mıhoğlu, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

PROF. DR. OKKA, “GİRİŞİMCİLİKTE 5’İNCİ SIRADAYIZ”

Programın açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Panel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Okka, “Konya’nın lokomotifi diyebileceğimiz, beynimiz diyebileceğimiz güzide kuruluşlarımız var. Gelecekte ve girişimcilikte neler yapılabilir bu kurum kuruşlarımıza önemli görevler düşüyor. Selçuk Üniversitesi olarak devlet üniversiteleri arasında sıralamamız değişti 12’nci sıradan 9’uncu sıraya yükseldik. Kamu ve Avrupa Birliği fonu kullanmaksızın sanayi kuruşları ile iş birliği yapılan AR-Ge projelerimizin toplamı 123’tür. Bunun 97’si Selçuk Üniversitesi’nden. 2016 yılında 262 patent başvurumuz var. Patent başvurusunda Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin birinci sırada yer almaktadır. Girişimcilikte ise üniversiteler arasında Türkiye’de 5’inci sırada yer alıyoruz” dedi.

KÜTÜKÇÜ, “KONYA’NIN GELECEĞİ TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNDEN BAĞIMSIZ DEĞİLDİR”

Panelde ilk sözü alan Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükçü, “Selçuk Üniversitemiz son zamanlarda hızla gelişti ve gelişmeye devam ediyor. Üniversitelerimiz büyük imkânlar ve hizmetler veriyor. Üniversitemiz öğrencilerimize tam donanımlı üniversite kampüslerinde ve atölyelerde, laboratuvarlarda eğitim veriyor. Bu kadar imkânı değerlendirip kendimizi geleceğe hazırlayabilirsek bir anlam ifade etmiş oluruz. Dünü bilerek bugünü değerlendirmek ve geleceğe güvenle bakabilmek gerekiyor. Panelimizin konusu Konya’nın geleceği ancak Konya’nın geleceği Türkiye’nin geleceğinden bağımsız değildir” dedi.

ÇEVİK, “BÜYÜK GELECEKLERİ KURMAK BÜYÜK GEÇMİŞİ VE BİRİKİMİ OLAN MİLLETLERE NASİP OLUR”

Gençlerle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu ifade eden Konya Ticaret Borası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, “Selçuklu Devleti’nin ismini alan Selçuk Üniversitesi’nde sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Millet olarak biz bu topraklarda bin yıldır yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz. Eğer bir inşaatın temeli olmazsa yukarıya çıktığımız katların hepsi yıkılır. Türk gençliğinin temeli olması gerekir. Medeniyetimiz ve ecdadımızı bilmemiz gerekir. Selçuk Üniversite ve Konya Ticaret Borsası olarak siz gençlerimize her türlü imkânı sağlıyoruz ve sizleri yarınlara hazırlamak için elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz” diye konuştu.

AKMAN, “GELECEK GİRİŞİMCİLERİN VE YENİLİKÇİ DÜŞÜNENLERİN OLACAK”

Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, “Dünyamız hızla değişiyor. Özellikle iş dünyamız o kadar değişiyor ki eğer teknolojiden uzak kalırsanız yok olup giderseniz. Her an değişime hazır olup olmadığımızı sorgulamamız gerekir. Son yıllarda girişimcilere ciddi destek veren bir ülkeyiz. Girişimcilere her zaman destek vermeye devam edeceğiz. Gelecek, girişimcilerin ve yenilikçi düşünenlerin olacak ”dedi.

Son olarak da panelde Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Cihangir Mıhoğlu, Konya Ticaret Odası’nın çalışmalarından ve sanayi-üniversite işbirliği hakkında öğrencilere bilgi verdi. Konuşmaların ardından panelistler öğrencilerin sorularını cevapladı.