20.11.2017

7'nci Şef Mavi Fethiye Ulusal Yemek Yarışması Gerçekleştirildi

Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği’nce düzenlenen Selçuk Üniversitesi Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulu’ndan 11 öğrencinin katıldığı 7. Şef Mavi Fethiye Ulusal Yemek Yarışması Muğla’nın Fethiye ilçesinde gerçekleştirildi.

Yarışmada, 4 lise düzeyi, 4 üniversite düzeyi olmak üzere toplamda 16 kategoride 397 yarışmacı katıldı. 7. Şef Mavi Fethiye Ulusal Yemek Yarışması’nda Selçuk Üniversitesi Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulu Altın Şef, Altın Ekip, Yılın En İyi Üniversitesi, Üniversiteler Arası En İyi Ana Yemek, Üniversiteler Arası En İyi Tatlı Tabağı kategorilerinde ödüllendirildi.

Yarışma hakkında bilgi veren Silifke Taşucu MYO Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör. Cengiz Urbaş, yarışmaya öğrencilerin çok kısa sürede hazırlandıklarını, yoğun çalışma temposuyla başarıya ulaştıklarını belirtti. Öğr. Gör. Urbaş, Fethiye’de düzenlenen 7.Şef Mavi Fethiye Ulusal Yemek Yarışması’na Selçuk Üniversitesi Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Aşçılık ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri ve Öğr. Gör. Zafer Karaçalık eşliğinde Altın Şef, Altın Ekip, Yılın En İyi Üniversitesi, Üniversiteler Arası En İyi Ana Yemek, Üniversiteler Arası En İyi Tatlı Tabağı kategorilerinde, toplamda 11 öğrenciyle katıldıklarını ifade etti.

Silifke Taşucu MYO Müdürü Prof. Dr. Erdoğan Şeker ise yarışmada öğrencilerin başarılı olmasının turizm sektöründe hem Selçuk Üniversitesi’nin hem de Silifke Taşucu Meslek Yüksek Okulu’nun isminin duyulması açısından önemli olduğunu belirterek, öğrencilerin yarışmaya katılabilmeleri için başta Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin olmak üzere desteklerini esirgemeyenlere teşekkür etti.

Yarışmada, Altın Şef Kategorisi’nde Oğuzhan Çiçek Altın Madalya ve Şampiyonluk Kupası’nın, Altın şef Kategorisi’nde Aşçılık Bölümü öğrencilerinden Berhan Yıldıran, Dürdane Koşar, Hatice Ortak Altın Madalya’nın, Yılın En İyi Üniversitesi Kategorisi’nde Hayriye Gül, Ayşe Gül Bilir, Sena Kavas Bronz Madalya’nın, Üniversiteler Arası En İyi Ana Yemek Kategorisi’nde Anıl Demirtaş ve İrem Aygün Altın Madalya’nın, Üniversiteler Arası En İyi Ana Yemek Kategorisi’nde Fatma Nur Camcı Bronz Madalya’nın, Üniversiteler Arası En İyi Tatlı Tabağı Kategorisi’nde Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğrencisi Muhammed Burak Dinç Altın Madalya’nın sahibi oldu.