25.09.2017

4.İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı Açıldı

Selçuk Üniversitesi ve Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) ortaklaşa düzenlediği Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve oda kuruşlarının destek verdiği “4.İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı” Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde açıldı.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndeki açılışa Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etmeyez, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Bekir Aktürk, İŞKUR  İl Müdürü Emrah Keleş, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, öğretim üyeleri, firma temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştirin İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Bekir Aktürk,”Son dönemde tüm dünyada ve Türkiye’de artan bir sorun olan işsizlik soruna büyük önlemler aldık. İşsizliğin önüne geçmek için Cumhuriyet tarihinin en büyük istihdam seferberliğini gerçekleştiriyoruz. İŞKUR olarak birçok teşviklerimiz mevcut. Çalışma hayatında Milli istihdam seferberliği kapsamında 500 bini iş başı eğitim programı, 1,5 milyonu da artı istihdam olmak üzere toplam 2 milyon insanımıza istihdam sağlamak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. İŞKUR olarak amacımız Türkiye’deki işsizlik sorunun tek haneli sayılara indirerek, işsizlik sorunu ortadan kaldırmaktır ”dedi.

PROF. DR. OKKA, “İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN ”

Gençlerle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu ifade eden Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, “Selçuk Üniversitesi olarak devlet üniversiteleri arasında sıralamamız değişti ve 12’nci sıradan 9’uncu sıraya yükseldik. Selçuk Üniversitesi olarak amacımız ilk sırada olmaktır. 4.İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı, işletmelerin kısa, orta ve uzun vadede ihtiyaç duyduğu ve duyacağı işgücü açığının giderilmesine faydalı olacaktır. Düzenlenen bu fuarın işgücü üzerindeki önemini biliyoruz. Ülkemizin hatta gelişmiş ve gelişmemiş bütün dünya ülkelerinin en büyük sorunu istihdamdır. İstihdam edilecek nüfusun kariyerlerinin belirlenmesi ve bu konu üzerine de yetiştirilmesi gerekir. Bugün bin 500’ün üzerinde firma, kariyer günlerimize destek veriyor. İki gün boyunca sürecek olan fuarımıza başta öğrencilerimiz olmak üzere daha nitelikli iş arayan gençlerimiz burada yatırımcılarımızla buluşarak, en azından kendi durumlarını gözden geçirmiş olacaklar” şeklinde konuştu.

VALİ CANBOLAT: ”HERKES TAŞIN ALTINA ELİNE KOYMALI”
Konya Valisi Yakup Canbolat ise ”Genç ve dinamik işgücü arayan firmalarla kariyerlerin başlangıcında olan gençlerimizin buluşması için bu fuarı düzenliyoruz. Günümüzün dünyasında her alanda rekabet yaşanmaktadır. Bu rekabette bizde varız dememiz için nitelikli işgücüne sahip olmalı ve kaliteli ürünler ortaya çıkarmalıyız. Herkes üzerine düşeni yaptığında ülkemiz hızla büyüyecek ve gelecekte en büyük ekonomiye sahip olacağız ”dedi.

Konuşmaların ardından, fuar kurdele kesimiyle ziyaretçilere açıldı. Protokol üyeleri  fuar alanını gezerek firma temsilcilerinden  bilgi aldı.